D. Bengtsson
C. Olsson - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: Osberg, Nordström, Ottosson, Björnrud, Karlsson

Efter förra veckans snöpliga förlust borta mot Kärra KIF var det nu återigen dags för match. Inter Linné IF, på näst sista plats i tabellen, kom till Romevi för omgång 18 i serien. RUF inledde med att sparka av matchen.

Romelanda tog tidigt tag i taktpinnen. Man pressade sina motståndare högt och var tydligt det spelförande laget. Redan efter några minuter hade man skapat ett par bra målchanser, där Daniel Larsson var närmast med en boll i ribban efter ett fint inspel från höger.

Inter Linné kunde vid vissa tillfällen hota RUF med snabba omställningar. Man skapade ett par bra frisparkslägen, men var annars ganska tillbakatryckta långa stunder.

Efter 11 minuter kom rättvisa 1-0. Daniel ”LB” Bengtsson slog en fin hörna från högersidan som Daniel Larsson resolut nickade in i nätmaskorna.

Romelanda fortsatte sedan att trumma på framåt, men innan klockan hade nått 20 minuter skulle bortalaget replikera. Inter Linné fick ännu en frispark precis utanför straffområdet. Denna gång skruvades bollen över muren och in i mål till 1-1.

Trots kvitteringsmålet, som gav viss energi till bortalaget, var det tydligt att Romelanda var det starkare laget. Man skapade flera målchanser och till slut kunde Inter Linné inte stå emot längre. Filip Larsson slog ett fint inlägg in i straffområdet, och återigen kunde Daniel Larsson möta med pannan. 2-1!

Mindre än fem minuter senare kom sedan matchens delikatess. Gustav Flodin slog en crossboll från högerkanten mot Max Harris till vänster, en bit utanför straffområdet. Max drog till direkt och bollen gick i en båge in i mål. Riktigt snyggt, 3-1!

Bara minuter senare kom en sekvens som på många sätt kom att bli matchavgörande. Max Harris snodde åt sig bollen av en försvarare och blev sedan ojuste stoppad på sin väg fram mot målet. Det röda kortet var solklart, och domaren pekade också först på straffpunkten. Den assisterande domaren korrigerade sedan domslutet till en frispark, men det röda kortet stod kvar. Daniel ”LB” Bengtsson sköt ett bra skott, men bortamålvakten stod för en fin räddning.

Slutet av halvleken blev kanske lite onödigt svängig spelmässigt, men RUF hade ändå på det stora hela bra koll och kunde gå till halvtidsvila med ledningen 3-1 och en man mer på planen.

I den andra halvleken hade RUF som väntat ett stort spelövertag inledningsvis. Man skapade precis som i den första halvleken flera bra lägen och kunde mycket väl ha gjort fler mål. Inter Linné krigade dock vidare och var inte helt ofarliga i sina omställningar.

Det dröjde till mitten av halvleken innan RUF kunde utöka sin ledning ytterligare. Inhoppande Niklas Osberg kunde slå ett bra inlägg från vänsterkanten som nådde Martin Granäng på den bortre ytan. Granäng kunde äntligen få trycka in en boll i nätet. 4-1!

Mot slutet av matchen blev det lite "Hawaii". RUF-spelarna var kanske ganska nöjda med matchen samtidigt som ett Inter Linné i stort poängbehov försökte forcera framåt. Det blev lite halvfarligt vid ett par omställningar och man skapade ett par hörnor, men Sjösvärd i målet behövde egentligen bara mota ett enda skott som kom från snäv vinkel.

Med någon minut kvar av matchen fastställdes slutresultatet till 5-1 efter att Isak Karlsson stått för ett fint förarbete när han serverade Max Harris öppet mål. Kort senare gick slutsignalen och RUF kunde inkassera ytterligare tre poäng.

Sammanfattningsvis en klart godkänd insats från Romelandas sida. Matchbilden kanske var lite onödigt svängig emellanåt, men på det stora hela hade man bra koll på tillställningen efter en vecka där en hel del sjukdomar spökat i truppen. Denna seger tillsammans med att ett antal andra resultat gick Romelandas väg innebär att RUF nu återigen ligger på andra plats i tabellen. Med fyra omgångar kvar är det fortfarande mycket jämnt bakom klara seriesegraren Croatia Göteborg, så det är verkligen upplagt för en rafflande avslutning!